DSC00454.JPG-for-web-LARGE              OM OSS

                 Raymond, Skrållan och Teddy

 

Våran familj består utav mig Madelene, min sambo Claes. Jag har även fyra döttrar och Claes två söner som alla är utflugna.

Vi bor tillsamans i en liten by som heter Trollsjöheden som ligger ca 2,5mil utanför Borlänge, Dalarna.

 Jag älskar djur i alla dess former men hundar ligger mig extra varmt om hjärtat! Innan jag upptäckte havanaiser har jag tillsammans med mitt ex haft schäfrar och tillsammans med Claes haft/har jakthundar då han jagar.                           

 Hemma hos oss bor för närvarande nio hundar varav sju är havanaiser , två jämthundar.

 Jag upptäckte havanaiserna av en slump och det var kärlek vid första ögonkastet! Claes och jag hade precis separerat/ blivit särbos av personliga själ och jag saknade Frazze (våran gråhund) men han trivdes inte inne i stan så jag började se mig om efter en ren sällskapshund då jag för första gången i mitt liv fick vara helt självisk när de kom till att välja ras:)

 Jag hittade tillslut en annons på en liten havanais tik, ”Lillan" från Bamse´s kennel och mailade uppfödaren..

 Anita som uppfödaren heter ringde upp och talade om att Lillan redan var såld men undrade om jag kunde tänka mig att bli fodervärd istället? Hon hade nämligen en hane som inte passade i kenneln och jag bodde bara sex mil ifrån henne. Anita ville nartuligtvis träffa mig innan om jag nu var intresserad av att bli fodervärd.

 Jag funderade och bestämde mig för att åka till Enviken där Anita bodde då ( nu bor Anita i Östervåla)  för att träffa henne och hennes hane. Jag hade knappt hört talas om rasen tidigare och aldrig träffat en heller för den delen.

 Anita måste ha sett potential i mig för hem kom jag med en hårboll vid namn Raymond och inte långt senare blev jag erbjuden ännu en hund på foder och Teddy flyttade in.

 Jag blev som sagt kär i rasen och efter att ha diskuterat med Claes och min uppfödare Anita så köpte vi en liten tik efter Raymond som fick namnet Skrållan.

 I samma veva som vi bestämt oss att köpa Skrållan föddes mitt första barnbarn och mitt kennelnamn blev självklart ”Mommo´s. Äldsta dotterns namnförslag som jag tyckte var kanon då jag bara kan bli biologisk mormor till de tvåbenta barnen. Har nu i skrivande stund 2020 haft havanaiser i 14 år. Jag hade min första valpkull våren 2009 och fick mitt kennelnamn registerat hösten 2009. Claes blev delägare i kenneln för ca 7-8 år sedan.